17 Юни 2012
65866
Тирамису с шоколад
Тирамису с лешници
Тирамису Маскарпоне
Тирамису с малини
Тирамису с кафе
Тирамису за деца
Тирамису с ликьор
Тирамису с ягоди
Торта Тирамису
Тирамису с ликьор украсено с ягоди
Торта Тирамису
Продукти:
300 гр. бишкоти
400 мл течна сметана
450 гр. заквасена сметана
150 гр. пудра захар
250 гр. маскарпоне
2 с. л. какао
50 гр. настърган шоколад
200 мл кафе еспресо 2 ч. л. бейлис
Приготвяне:
• Маскарпонето се разбива с пудрата захар.
• Отделно се разбива течната сметана , като към нея се прибавя и заквасената сметана.
• Двата крема се смесват, като се разбиват добре с миксер.
• Бишкотите се топят в кафето и се редят в тортена форма.
• Отгоре се намазват с крема, поръсва се с настъргания шоколад, пак бишкоти, крем.
• Оставя се да стегне в хладилника.
• Разбива се и останалата сметана и с нея се измазва тортата отстрани и отгоре се шприцова.
• Поръсва се с какаото.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари