Вкусни рецепти за Тирамису

вход през zajenata.bg
65866

Тирамису с малини

Продукти:

500 г Маскарпоне
3 яйца
150 г пудра захар
400 г бишкоти
400 г пресни или замразени малини
шамфъстък
Приготвяне:

• Жълтъците се разбиват с пудра захар.
• Прибавя се Маскарпонето и всичко се разбърква добре.
• Отделно белтъците се разбиват на твърд сняг.
• Изсипват се при жълтъците и се разбъркват внимателно.
• Замразените малини се размразяват, след което се пюрират в блендер или с ръчен пасатор.
• По желание може да се прибави и сладък ликьор или ром.
• Във форма за тирамису на дъното се поставя една част от крема с Маскарпонето.
• Отгоре се поставят потопени в малиновото пюре бишкотите.
• Отново крем, бишкоти и така докато не свършат бишкотите.
• Ако остане малиново пюре, то се изсипва като горен слой заедно с крема.
• Накрая по желание се поръсва със ситно накълцани шамфъстъци.
• Формата се покрива със "свежо" фолио.
• Малиновото тирамису се оставя да престои за една нощ в хладилник. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft