Тирамису с малини
Продукти:
500 г Маскарпоне
3 яйца
150 г пудра захар
400 г бишкоти
400 г пресни или замразени малини
шамфъстък
Приготвяне:
• Жълтъците се разбиват с пудра захар.
• Прибавя се Маскарпонето и всичко се разбърква добре.
• Отделно белтъците се разбиват на твърд сняг.
• Изсипват се при жълтъците и се разбъркват внимателно.
• Замразените малини се размразяват, след което се пюрират в блендер или с ръчен пасатор.
• По желание може да се прибави и сладък ликьор или ром.
• Във форма за тирамису на дъното се поставя една част от крема с Маскарпонето.
• Отгоре се поставят потопени в малиновото пюре бишкотите.
• Отново крем, бишкоти и така докато не свършат бишкотите.
• Ако остане малиново пюре, то се изсипва като горен слой заедно с крема.
• Накрая по желание се поръсва със ситно накълцани шамфъстъци.
• Формата се покрива със "свежо" фолио.
• Малиновото тирамису се оставя да престои за една нощ в хладилник.