Тирамису Маскарпоне
Продукти:
400 г Маскарпоне
4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
100 г пудра захар
2 с. л. коняк (Амарето, ром или Марсала)
250 мл силно кафе еспресо
1 опаковка бишкоти
2 ч. л. натурално какао
Приготвяне:
• Жълтъците се разбиват с пудра захар, докато не увеличат обема си 3-4 пъти.
• Прибавя се Маскарпонето и се размесва внимателно с дървена лъжица.
• Белтъците се разбиват на твърд сняг.
• Добавят се при Маскарпонето внимателно се разбъркват.
• В свареното кафе се прибавят 2 с. л. коняк (амарето или ром).
• Бишкотите се потапят една по една в кафеената смес и се нареждат една до друга.
• Отгоре се поставя един слой крем.
• Отгоре отново потопените бишкоти, крем.
• Най-горният слой трябва да бъде крем.
• Така наредените бишкоти се поставят в хладилника да престоят една нощ.
• Преди сервирането ТИРАМИСУТО се поръсва с какао.