Тирамису за деца
Продукти:
2 жълтъка
40 г захар
250 г сирене Маскарпоне
150 г бишкоти
100 г разбита сметана
пудра захар
125 г къпини
125 г малини
2 с. л. пудра захар
сок от 1 портокал
настъргана кора от 1 портокал
1 ч. л. ванилова захар
Приготвяне:
• С миксер се разбиват поотделно къпините и малините с по 1 с. л. пудра захар.
• Сокът се прецежда.
• Отделно жълтъците се разбиват с 40 г захар, ваниловата захар, сокът и настърганата кора от портокал.
• Разбиват се около 10 минути или до получаване на жълта кремообразна смес.
• Прибавя се Маскарпоне и с дървена лъжица се разбърква до еднородна смес.
• В тава се нареждат бишкотите.
• Покриват се с половината миксирани плодове, а отгоре половината от крема.
• Върху крема се нареждат останалите бишкоти.
• Отново се покриват с останалите миксирани плодове и останалата част от крема.
• С помощта на шпатула се заглажда.
• Формата се покрива с найлоново фолио и се прибира за една нощ в хладилника.
• Преди сервиране се украсява отгоре с разбита сметана, няколко малини и къпини.
• Детското тирамису се поръсва с пудра захар.