17 Юни 2012
65866
Тирамису с шоколад
Тирамису с лешници
Тирамису Маскарпоне
Тирамису с малини
Тирамису с кафе
Тирамису за деца
Тирамису с ликьор
Тирамису с ягоди
Торта Тирамису
Тирамису с ликьор украсено с ягоди
Тирамису с шоколад
Продукти:
300 г черен шоколад
400 г сирене Маскарпоне
150 г готварска сметана
400 мл студено силно кафе
6 с. л. ром или коняк
36 броя бишкоти
какао на прах
Приготвяне:
• Шоколадът се нарязва на ситно и се разтопява на водна баня.
• Охлажда се и се разбърква внимателно с разбитата сметана и Маскрапонето.
• Кафето се смесва с рома.
• Всяка бишкота се потапя за кратко в кафето.
• Построяват се 4 "къщи" : 3 бишкоти, крем, 3 бишкоти, крем, 3 бишкоти.
• Прибира се в хладилник минимум за 1 час, а най-добре за една нощ.
• Шоколадовото Тирамису преди сервиране се поръсва с какао.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари