Вкусни рецепти за Тирамису

вход през zajenata.bg
65891

Тирамису с шоколад

Продукти:

300 г черен шоколад
400 г сирене Маскарпоне
150 г готварска сметана
400 мл студено силно кафе
6 с. л. ром или коняк
36 броя бишкоти

какао на прах
Приготвяне:

• Шоколадът се нарязва на ситно и се разтопява на водна баня.
• Охлажда се и се разбърква внимателно с разбитата сметана и Маскрапонето.
• Кафето се смесва с рома.
• Всяка бишкота се потапя за кратко в кафето.
• Построяват се 4 "къщи" : 3 бишкоти, крем, 3 бишкоти, крем, 3 бишкоти.
• Прибира се в хладилник минимум за 1 час, а най-добре за една нощ.
• Шоколадовото Тирамису преди сервиране се поръсва с какао. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft