Торта Гараш
яйца - 10 броя, само белтъци
захар - 3 ч.ч.
орехи - 3 ч.ч. смлени
масло - 250 г
течен шоколад - 2 кофички
яйца - 5 броя, само жълтъците
вода - 1/2 кафяна чаша
какао - 3 с.л.
захар - 1 ч.ч пудра
Разбийте белтъците, като към тях постепенно се прибавя захарта и орехите. Сложете в тортена тавичка фолио, намажете с мазнина и сложете отгоре част от сместа. Тези продукти трябва да са достатъчни за изпичането на 4 блата.
Сложете на котлона водата, захарта и какаото, докато заври водата и започне да се получава сироп. Бъркайте непрекъснато, а след като свалите от котлона оставете да изстине добре.
В дълбок съд разбиваме с миксер течния шоколад заедно с маслото и постепенно прибавяме един по един жълтъците. При непрекъснато разбиване се добавя постепенно вече изстиналият сироп.
На голямо парче фолио поставете първия блат, намажете го добре с крема, след което положете втория блат и повторете процедурата до край. Отгоре намажете обилно с крема, като покриете тортата и странично.
Отгоре може да поръсите с кокосови стърготини или шоколадови пръчици. Оставете Гараша да отлежи 2 часа на стайна температура, след което я увийте внимателно с фолио и я оставете в хладилник.