Празнични торти рецепти

вход през zajenata.bg
103768

Торта Гараш

яйца - 10 броя, само белтъци

захар - 3 ч.ч.
орехи - 3 ч.ч. смлени
масло - 250 г
течен шоколад - 2 кофички
яйца - 5 броя, само жълтъците
вода - 1/2 кафяна чаша
какао - 3 с.л.
захар - 1 ч.ч пудра

Разбийте белтъците, като към тях постепенно се прибавя захарта и орехите. Сложете в тортена тавичка фолио, намажете с мазнина и сложете отгоре част от сместа. Тези продукти трябва да са достатъчни за изпичането на 4 блата.

Сложете на котлона водата, захарта и какаото, докато заври водата и започне да се получава сироп. Бъркайте непрекъснато, а след като свалите от котлона оставете да изстине добре.

В дълбок съд разбиваме с миксер течния шоколад заедно с маслото и постепенно прибавяме един по един жълтъците. При непрекъснато разбиване се добавя постепенно вече изстиналият сироп.

На голямо парче фолио поставете първия блат, намажете го добре с крема, след което положете втория блат и повторете процедурата до край. Отгоре намажете обилно с крема, като покриете тортата и странично.

Отгоре може да поръсите с кокосови стърготини или шоколадови пръчици. Оставете Гараша да отлежи 2 часа на стайна температура, след което я увийте внимателно с фолио и я оставете в хладилник. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft