Празнични торти рецепти

вход през zajenata.bg
103758

Торта Какао

захар - пудра 450 гр.

захар - на око, за захарен сироп
брашно - 280 гр.
какао - 50 гр.
прясно мляко - 1 ч. ч.
бакпулвер - 1 пакетче
яйца - 4 бр. 1 жълтък за крема
масло - 250 гр.
шоколад - 100 гр.
ванилия

Разбиваме на пяна яйцата и захарта, като отделяме от нея 150 гр. за крема.

Смесваме брашното и бакпулвера. Прибавяме ги по малко към яйцата и захарта. Добавяме внимателно и прясното мляко. Сипваме и какаото при непрекъснато бъркане.

Получената еднородна смес изсипваме във форма, предварително намазана с масло, поръсена с брашно и печем в умерена фурна.

Гарнираме с крем, приготвен от 150 гр. пудра захар и маслото, разбити на пяна. Сместа разделяме на две. В едната част слагаме ванилия и жълтък, в другата - разтопения на водна баня шоколад.

Изпеченият блат разделяме на две части и всяка от тях сиропираме със 100 мл предварително приготвен захарен сироп. Между блатовете поставяме жълтия крем, отгоре украсяваме с кафявия крем.  

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft