Празнични торти рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Празнична торта с шоколад и лимон
103758

Празнична торта с шоколад и лимон

масло - 100 гр. краве

прясно мляко - 1 чаша
лимонов сок - 1 с.л.
брашно - 1 чаша
сода - 1 ч.л.
какао - 50 - 70 гр.
захар - 1 чаша
яйца - 3 броя
шоколад - 250 гр.
захар - 3 с. л.
сметана - 300 мл.

Пресейте брашното, добавят се содата и какаото и се разбърква.

Изсипете млякото в купа и прибавете лимоновия сок, след което оставете малко да престои.

Разбийте маслото с половината захар. Постепенно, едно по едно добавяйте яйцата и добавете останалата захар.

Започнете да прибавяте млечната смес и по 2 с.л. от брашното.

Полученото тесто се разделя на 2 части се изсипва в две форми за торта, предварително намазани с маргарин и постлани с фолио за печене.

След като изпечете блатовете, ги оставете да изстинат.

Шоколадът се разтапя на водна баня, прибавят се захарта и сметаната.

Всеки блат се разрязва на две отделни части, които се слепват с шоколадовата глазура.

Най-отгоре намажете с една част от нея цялата торта.  

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft