Празнични торти рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Празнична торта с орехи, шоколад и ром
103758

Празнична торта с орехи, шоколад и ром

яйца - 6 броя

брашно - 120 г
захар - 150 г
какао - 40 г
масло - 160 г краве
прясно мляко - 2 с.л.
захар - 220 г пудра
орехи - 120 г
ром - 1 с.л.
захар - 150 г
вишни - 50 г от сладко
шоколад - 100 г твърд
сметана - 200 г

За блата яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тази смес се прибавя брашното, смесено с какаото. Всичко се разбърква добре и се изсипва в тортена форма, предварително намазана с масло и поръсена с брашно. Пече се в умерена фурна.

За приготвяне на крема първо маслото се разбива много добре. Млякото, смесено със захара, се затопля по малко се налива в разбитото масло, като се бърка постоянно. След като се поеме цялото мляко, се прибавят орехите и ромят.

Приготвя се сироп, като към захарта се прибавя 200 мл. вода и се вари 5 мин.

Изпеченият блат се разрязва с конец на 3 блата. Всеки блат се сиропира със сиропа. Първият блат се поставя за основа на тортата, намазва се с крем, поставя се вторият блат и процедурата се повтаря.

Тортата се намазва със сметана. Шоколадът се настъргва на ренде. В центъра на тортата и по стените й се поставя шоколадът. Отгоре се правят розички от сметана, а върху тях по една вишна. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft