Рецепти за сладкиши с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Фокача с ябълки и лешници
238069

Фокача с ябълки и лешници

Продукти:

200 мл прясно мляко
5 -6 г суха мая
75 г захар
1 ч. л. кардамон
200 г брашно
50 г краве масло
1/2 ч. л. сол

ПЪЛНЕЖ

400 г ябълки (4-5 броя)
75 г кафява захар
1 -2 ч. л. канела
50 г смлени едро лешници
250 г настъргана Моцарела (или друг кашкавал)
Приготвяне:

• Маята се разтваря в топлото мляко (вода) заедно със захарта.
• Оставя се за 10 минути встрани.
• Брашното се пресява заедно с кардамона.
• Добавя се шупналата мая и се омесва течно тесто, като накрая се добавя солта и маслото.
• Тава за печене (39 см в диамeтър) се застила с хартия за печене.
• Излива се тестото.
• Леко се наръсва с брашно отгоре.
• Покрива се с кърпа или свежо фолио и се оставя да втаса за около 30-40 минути.
• Ябълките се нарязват на филийки и се посипват с канела и захар.
• Разбъркват се добре.
• Поставят се в МВ (микровълнова печка) за 3-4 минути на пълна мощност.
• Ябълките се нареждат върху втасалото тесто.
• Отгоре се поръсват с лешници и настърган кашкавал.
• Фокачата с ябълки и лешници се пече в предварително загрята фурна на 225 С около 13 минути.  

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft