Пандишпаново руло с ябълки
Продукти:
4 бр ябълки
1 ч. л. канела
100 гр брашно
100 гр захар
4 бр яйца
Приготвяне:
• Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на пяна.
• Прибавете захарта постепенно, като разбиването продължава.
• Добавете един по един жълтъците и разбъркайте, докато се усвоят добре.
• Прибавете брашното, като вече бъркането става на ръка.
• Настържете обелените ябълки и ги разбъркайте с канелата.
• Застелете правоъгълна тава с хартия за печене.
• Изстискайте ябълките хубаво от сока и ги разстелете в тавата.
• Върху тях изсипете сместа, като отделите малко от нея и смесите с какао за декорация отгоре.
• Печете на 180 градуса, около 15-20 минути.
• Извадете, обърнете блата върху влажна кърпа и навийте на руло.
• След няколко минути махнете кърпата и хартията и пак завийте рулото.