Ябълков пудинг
Продукти:
1 жълтък
1/2 ч. л. канела
3-4 бр ябълки
1 малка опаковка стафиди
500 мл прясно мляко
3-4 с. л. захар
1 пудинг ванилия
500 гр бутер тесто
Приготвяне:
• Пудингът се сварява по указания начин на опаковката и се оставя да изстине.
• Размразеното тесто се разделя на две и всяка половина се разточва до размерите на тавата в която ще печете.
• Поставете единия лист върху хартия за печене, като се правят ръбчета по стените на тавата.
• Отгоре се поставят настърганите ябълки, стафидите, захарта и канелата.
• Изсипете пудинга и захлупете с втората кора, като подпъхнете краищата да не изтече плънката.
• Правят се разрези, само отгоре.
• Намажете отгоре с разбит с малко прясно мляко жълтък.
• Пече се на 180 градуса, за 20-25 минути.