Шаран за Никулден рецепти

вход през zajenata.bg
164381

Шаран в тесто


1 шаран

2 глави кромид лук
4 домата
8-10 гъби
1250 мл (1/2 ч. ч.) олио
3 с. л. ориз
2 с. л. стафид
магданоз
лимон
черен пипер
сол

За тестото:

320 г (2 ч. ч.) брашно
2 с. л. олио
1 ч. л. оцет
сол
1 яйце
хладка вода
Приготвяне:

• Шаранът се изчиства и наръсва отвън и отвътре със сол, черен пипер и лимонов сок.
• Приготвя се плънката, като ситно нарязаният лук се задушава в 3-4 с. л. олио и щипка сол до светложълт цвят, прибавят се гъбите, нарязани на ситно.
• Сместа се посолява и задушава, докато остане на мазнина.
• Добавя се оризът, пържи се няколко минути и се залива с 5-6 с. л. топла вода.
• След като поеме течността, се прибавят стафидите, черен пипер, магданоз и няколко резенчета лимон, изчистени от кората и семките.
• Приготвената плънка се поставя в коремчето на шарана и отворът се зашива.
• Шаранът се намазва с олио.
• От брашното и останалите продукти се измесва твърдо тесто, което се разточва на дебела кора, наръсва се обилно с олио и в нея се завива напълненият шаран.
• Поставя се в намазана с олио тавичка.
• Отгоре се наръсва останалата мазнина.
• Шаранът се пече в умерено загрята фурна (180 С) 30-40 минути до зачервяване на кората.
• Изважда се, напръсква се с няколко капки вода и се покрива с кърпа.
• След като се охлади до стайна температура, се нарязва с остър нож на по-дебели филии, като внимателно се изважда конецът.
• Пълненият шаран в тесто се поднася със сварени картофи, салата по избор или туршия. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft