Шаран за Никулден рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пълнен шаран с орехи и ориз
164374

Пълнен шаран с орехи и ориз

2 глави кромид лук
200 мл олио
100 г ориз
2 с. л. галета
3 с. л. орехи
десетина стафиди
1 ч. л. червен пипер
щипка канела
1/2 ч. л. захар
смлян черен пипер
сол
1,5 - 2 кг шаран

1 ч. ч. (200 мл) вода
Приготвяне:

• Почистеният шаран се измива добре, посолява се и се оставя един-два часа.
• През това време се задушава нарязаният лук в олиото.
• Прибавят се оризът и 1 ч. ч. (200 мл) вода и се задушава отново 15-20 минути.
• Добавят се галетата, орехите, захарта, стафидите, канелата, смленият черен и червен пипер и 1 с. л. вода.
• Сместа се разбърква добре.
• Шаранът се напълва с така приготвената смес, зашива се.
• Поставя се върху скара или пръчки в тава за печене.
• Полива се с олио и размито в малко вода доматено пюре.
• Поръсва се със смлян черен пипер и брашно.
• В тавата се доливат 400 мл топла вода.
• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С, покрито с фолио 30 минути.
• Фолиото се маха и пълненият шаран се запича още 10-15 минути.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft