25 Ноември 2011
583619
Шаран с домати на фурна
Шаран на керемида
Шаран на фурна
Никулденски шаран по болярски
Как се приготвя Пълнен шаран
Как се прави Пълнен шаран - 2
Как се приготвя Пълнен шаран в тесто
Как се приготвя Рибена чорба
Как се приготвя Рибник
Рибник по никулденски
Рибно филе със сос от портокали и магданоз
Рецепта Шаран за Никулден
Рецепта за Шаран с кисело мляко и чесън
Рецепта Обърни ми внимание
Рецепта за Желиран шаран
Шаран на фурна
1 шаран (около 1,5 кг)
1 връзка пресен лук
4-5 домата или 4 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. орехови ядки
1 ч.ч. гъби
2 с.л. масло,
100 мл червено вино
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус.
Шаранът се почиства от люспите и от вътрешностите. Измива се и се посолява и наръсва с черен пипер.
Отделно задушаваме ситно нарязаните лук и гъби с част от мазнината, след което прибавяме част от доматите, нарязани на ситно, смлените орехови ядки, ситно нарязания магданоз и виното. Посоляваме и наръсваме с черен пипер.
Със сместа се пълни шаранът. Зашива се и се поставя в намазана с мазнина тавичка. Покрива се с нарязаните на филийки домати. Полива се с останалото масло. Сипва се 1/2 чаена чаша вода и се пече на умерена фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари