Рибно филе със сос от портокали и магданоз
Продукти:
4 броя филе бяла риба
брашно
60 мл олио или зехтин
СОС
40 г краве масло
1 глава червен лук
1 с. л. бял винен оцет
1 с. л. каперси
1 с. л. настъргана портокалова кора
80 мл портокалов сок
80 г краве масло, допълнително
1 с. л. ситно нарязан магданоз
Приготвяне:
• Филетата риба се овалват в брашно и се изпържват в сгорещен тиган с олио или зехтин.
• Кравето масло (40 г) се разтопява в чист тиган.
• Прибавя се нарязаната на ситно глава лук и се запържва до омекване.
• Добавят се оцетът, каперсите, настърганата портокалова кора и портокаловият сок.
• Довежда се до кипване и се сваля от печката.
• Прибавят се допълнителните 80 г краве масло и ситно нарязаният магданоз.
• Изпържената риба се полива със сос.
• Рибното филе със сос от портокали и магданоз