5 Март 2012
233418
Ябълкова пита
Ябълков сладкиш от бутер тесто
Английски Ябълков пай
Двуцветен сладкиш с ябълки
Ванилов сладкиш с ябълки
Ябълков сладкиш със сметана
Ябълков пай
Ябълков щрудел
Ябълков сладкиш
Запечени ябълки
Ябълкова пита
210 г брашно
1 ч.л. суха мая за хляб
230 г захар
100 г масло
2 бр. ябълки - много фино нарязани
130 мл прясно мляко
2 бр. яйца
10 г ванилия
100 г захар за поръсване
В съд се смесват (с ръка) брашното, маята, захарта и маслото, докато се получи смес на трохи. Половината от сместа се изсипва в намазнена и набрашнена форма или по-дълбока тава. Нареждат се ябълките и се покриват с останалата смес. Разбиват се млякото, яйцата и ванилията и се изсипва равномерно в тавата. Когато се абсорбира (попие) цялата течност се наръсва със захарта. Пече се около 40-45 минути на 160С, докато добие златист цвят.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари