Още десерти с ябълки

вход през zajenata.bg
233414

Ябълков щрудел

За тестото:
3 бр. яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
125 г масло
1 и 1/2 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно (препълнени)
1 пакетче ванилия
10 г бакпулвер (1 пакетче)
За пълнежа:
3-4 бр. ябълки - настъргани
около 1 ч.ч. счукани орехи
захар
шепа грис
канела
От продуктите за тестото се забърква кексово тесто, като се разбиват хубаво яйцата със захарта, докато побелеят. Прибавя се разтопеното, но не горещо маслото и разбиването продължава, прибавя се и киселото мляко и продължава разбиването. Слага се ванилията и се прибавя на порции смесеното и пресято с бакпулвера брашно. Разбърква се хубаво и сместа се дели на две. Едната половина се изсипва в намазана и поръсена с брашно най-добре правоъгълна тавичка, но и в кръгла. Върху кексовото тесто се разстелят ябълките, объркани със захарта, малко грис и канела. Върху ябълките се поръсват орехите и се разстила върху плънката другата част от кексовото тесто. Поставя се в предварително загрята фурна и се пече, докато по забодена клечка за зъби (аз ползвам дървено шишче) не остава тесто.
Когато поизстине се наръсва обилно с пудра захар.
 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft