Двуцветен сладкиш с ябълки
5 бр. яйца
3 ч.ч. брашно
200 г маргарин
щипка сол
10 г бакпулвер
3-4 бр. ябълки
1/2 ч.ч. нарязани орехи
1 с.л. кокосови стърготини
4-5 с.л. сладко от ягоди или по избор
1 с.л. какао
1 ч.ч. захар
канела
От жълтъците, маргарина, брашното, бакпулвера и солта се замесва тесто. Разделя се на 3 топки. В едната топка се прибавя 1 с.л. какао. Стават 2 бели и 1 кафява топка. Едната бяла топка се поставя във фризера да се стегне. Първата бяла топка от тестото се разстила в тортена форма с подвижна стена. Отгоре се маже със сладко, настъргват се ябълките, прибавят се орехите, канела и кокоса. Кафявата топка се настъргва с едро ренде върху ябълките. Разбиват се белтъците с 1 ч.ч. захар, докато се разтопи захарта. Белтъчната смес се изсипва върху настърганата кафява топка. Третата топка се изважда от фризера и се настъргва на ситно ренде върху белтъчната смес. Сладкиша се пече се, докато порозовее отгоре. От формата се изважда, след като е изстинал.