Още десерти с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ванилов сладкиш с ябълки
233414

Ванилов сладкиш с ябълки

За блата:
125 г меко масло
70 г пудра захар
1 бр. яйце
1 ванилия
100 г финно смлени орехи (бадеми)
150 г брашно
За ваниловия крем:
1 ванилов крем на прах (за 400 мл течност)
400 мл прясно мляко
За украсата:
2-3 бр. ябълки
3-4 с.л. конфитюр от кайсии

Разбърква се маслото със захарта и ванилията. Добавят се яйцето и орехите. С брашното се омесва меко тесто, добавя се постепенно. Разстила се в тортена форма с размер 22 см, която преди това се покрива с хартия за печене. Тортената форма се слага в хладилника докато се приготви крема и се нарежат ябълките.
Ваниловия крем се приготвя както е указано на опаковката. Кремът се изсипва върху масленото тесто и върху него се нареждат нарязаните на тънко ябълки. Глазират се със затопления конфитюр. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180С фурна, докато се изпече тестото и ябълките станат златисти. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft