Още десерти с ябълки

вход през zajenata.bg
233414

Ябълкова пита

210 г брашно
1 ч.л. суха мая за хляб
230 г захар
100 г масло
2 бр. ябълки - много фино нарязани
130 мл прясно мляко
2 бр. яйца
10 г ванилия
100 г захар за поръсване

В съд се смесват (с ръка) брашното, маята, захарта и маслото, докато се получи смес на трохи. Половината от сместа се изсипва в намазнена и набрашнена форма или по-дълбока тава. Нареждат се ябълките и се покриват с останалата смес. Разбиват се млякото, яйцата и ванилията и се изсипва равномерно в тавата. Когато се абсорбира (попие) цялата течност се наръсва със захарта. Пече се около 40-45 минути на 160С, докато добие златист цвят.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft