Антицелулитна диета Девети ден
Девети ден
Закуска
Хляб със сирене и репички - 1 парче пълнозърнест хляб(40гр.) се намазва с 1ч.л. масло или маргарин. Покрива се с 1 резен сирене и 3 репички нарязани на кръгчета.
Междинно хранене
1 малък ананас, диня, пъпеш.
Ястие от тиквички и пуйка - 100гр. пуешки шницел се нарязва на ивици. 1 малка тиквичка(150гр.) се измива и почиства. Разрязва се по дължина на осем части, след това напречно на четири парчета. 1 връзка с лук(100гр.) се почиства, разрязва се на четири части по дължина и се нарязва на ивици. 1с.л. олио се загрява в тиган. В него се пържи месото 2-3 минути. Добавя се зеленчука, още 3 до 4 минути се пържи с бъркане. Долива се 100мл. зеленчуков бульон(готов), подправя се с 1с.л. лимонов сок, сол и черен пипер. Всичко се оставя да къкри 3 минути, наръсва се с 2с.л. нарязан магданоз. Към това се прибавя 1 парче пълнозърнест хляб.
Междинно хранене
200гр. почистени и измити репички се нарязват на ивици. Разбъркват се с 1ч.л. олио, 2с.л. оцет от бяло вино, 1 хрян, сол и черен пипер. Към това се прибавя 1 парче пълнозърнест хляб.
Салата от червено цвекло с ябълки - 200гр. обелено червено цвекло се настъргва ситно, задушава се 3 минути в подсолена вряща вода 3 минути. Изсипва се в сито, изплаква се със студена вода и се оставя да се изцеди. 1 малка обелена ябълка се настъргвана ситно. Разбърква се с червеното цвекло с 1с.л. олио, 1с.л. плодов оцет, 1с.л. портокалов сок, 1с.л. лимонов сок, малко сол и черен пипер. Сервира се поръсено със слънчогледови обелени семки, 1 стрък ситно нарязан пролетен лук и 1с.л. нарязан копър. Консуми