26 Април 2012
2308411
Гръцка баклава с бадеми
Инжир баклава
Шуменска баклава
Суха баклава
Домашна баклава охлювчета
Как да си направим турска баклава
Баклава с локум и кори за баница
Баклава с орехови ядки
Домашна лесна баклава
Баклава с готови кори
Баклава с домашни кори
Баклава с домашно бутер тесто
Домашна турска баклава
Баклава с готови кори
Продукти:
1 кг обикновени кори
500 г масло
250 г орехови ядки
1 с.л. (10 г) канела
700 г захар
сока от 1 лимон
Приготвяне:
Тавата се намазва с разтопено масло (най-добре е да се използва правоъгълна тава) и се нареждат две трети от корите. Поставят се смлените орехови ядки, смесени с канелата и върху тях се слагат останалите кори. Баклавата се нарязва на ромбове и се залива с разтопеното масло. Пече се до златисто. От захарта и 600 мл вода се приготвя сироп, който се вари само 2 минути и към него се прибавя лимоновия сок (може и малко лимонтузу, разтворено във вода). Изстиналата баклава се залива с охладения сироп
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари