26 Април 2012
2308798
Гръцка баклава с бадеми
Инжир баклава
Шуменска баклава
Суха баклава
Домашна баклава охлювчета
Как да си направим турска баклава
Баклава с локум и кори за баница
Баклава с орехови ядки
Домашна лесна баклава
Баклава с готови кори
Баклава с домашни кори
Баклава с домашно бутер тесто
Домашна турска баклава
Суха баклава
Продукти:
250 г краве масло
3 супени лъжици кисело мляко
250 г брашно
За пълнежа:
орехи
канела
захар
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива добре. Прибавят се млякото и брашното. Замесва се тесто, което престоява в хладилника 2 часа. Разточва се кора с дебелина 1/2 см. Разрязва се на квадрати със страна 8 см. В средата се поставят по малко от орехите, захарта и канелата. Прегъват се на триъгълници. С вилица се натискат краищата, за да се слепят. Пекат се в умерена фурна. Топли се овалват в пудра захар.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари