26 Април 2012
2308411
Гръцка баклава с бадеми
Инжир баклава
Шуменска баклава
Суха баклава
Домашна баклава охлювчета
Как да си направим турска баклава
Баклава с локум и кори за баница
Баклава с орехови ядки
Домашна лесна баклава
Баклава с готови кори
Баклава с домашни кори
Баклава с домашно бутер тесто
Домашна турска баклава
Баклава с домашно бутер тесто
Продукт и
500 г бутер тесто
2 ч.ч. смлени орехи
1-2 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
2 ванилии
За сиропа:
3-4 ч.ч. захар
3-4 ч.ч. вода
1 ванилия
Яйцата със захарта и ванилията се разбиват. Към тях се прибавят смлените орехи и се разбърква докато се получи еднородна смес. Разстила се бутер тестото на масата и се разделя на две да се получат два правоъгълника. По средата на всеки от правоъгълниците се разпределя от получената смес по дължината на правоъгълника и тестото се завива на руло. Пекат се в предварително загрята фурна на максимална температура. Готовите баклавички се сиропират със сиропа приготвен от захарта водата и ванилията.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари