Рецепти за баклава

вход през zajenata.bg
2308411

Домашна лесна баклава

Необходими продукти
500 г готови кори
150 г масло
200 г смлени орехи
сокът от 1/2 лимон
500 г захар
350 мл вода
канела
бахар
карамфил


Приготвяне:
Корите се разделят на две равни части. Върху всяка част, без да се разделят корите, се ръсят орехи и подправки на вкус. Корите се навиват на стегнато руло и се нарязват на парченца по около 1.5 см. Парчетата се нареждат плътно в тава така, че да се вижда плънката (част от нея се изсипва, но аз си я връщам). Кръгчетата се заливат с разтопено масло. Пече се до зачервяване. Като изстине, се залива със сироп.

За сиропа: Захарта, водата и лимоновия сок се смесват, кипват и варят 15 минути. Баклавата се залива, стои така около 1 час, след което се изважда едно парче от тавата, сиропът, който не е попил се излива внимателно и се вари още 5 минути. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft