Пролетни салати

вход през zajenata.bg
85725

Венецианска салата

Венецианска салата от пиле
 Продукти:
450 г варено или печено пилешко месо
1/4 ч.ч. стафиди
сокът от 1 портокал
1/4 ч.ч. кедрови ядки
1/4 ч.ч. (50 мл) зехтин
1 с.л. (10 мл) бял винен оцет
1 с.л. (10 мл) балсамов оцет
щипка смлян карамфил
черен пипер
сол
листа от зелена салата


Приготвяне:
Стафидите се заливат с портокаловия сок, сместа се слага на огъня и щом заври, се дръпва настрани. Покрива се с капак и се оставя да престои 20 минути. След това стафидите се отцеждат добре. Кедровите ядки се запичат 3 минути на умерен огън в тиган без мазнина, като се разбъркват. Оставят се да изстинат. Пилешкото месо, нарязано на парченца, се смесва с кедровите ядки и стафидите. Добавят се оцетът, зехтинът, смленият карамфил, черен пипер и сол на вкус. Салатата се разбърква добре и се оставя да престои още 30 минути. При поднасянето се прехвърля в чиния за сервиране върху листа от зелена салата.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft