Пилешки крокети със зелена салата
Пилешки крокети с микс от зелена салата
Необходими продукти
100 г масло
100 г брашно
400 мл телешки бульон
400 г ситно нарязано сварено бяло пилешко месо
50 г шунка ситно нарязана
2 бр. яйца
галета
сол
черен пипер
зелена салата
зехтин
лимонов сок
Приготвяне:
Маслото се разтопява в дълбок тиган, дръпва се от огъня и с разбъркване се добавя брашното. Тиганът се връща на котлона и когато над сместа се образува светла пяна, с разбъркване се добавя целият бульон. Сосът се вари до сгъстяване и се подправя със сол и черен пипер. Тиганът се маха от огъня и в него се добавят жълтъците на яйцата, пилето и шунката. Сместа се изсипва в поръсен с брашно съд на равен пласт с дебелина 3 см и се оставя в хладилник за една нощ. На другия ден се реже на квадрати, които последователно се потапят в брашно, разбити белтъци и галета и се изпържват до златисто. Така приготвените крокети се сервират с микс от зелена салата, подправена с четири части зехтин и една част лимонов сок.