Лесни специалитети със свинско за гости

вход през zajenata.bg
579806
Винен кебап

Винен кебап

1 кг свинско, телешко или говеждо месо от ябълката, бута, шола или плешката
1/2 ч.ч. (100 мл) мазнина
4-5 глави (250 г) кромид лук
1 бр. (50 г) моркови
1/2 глава (30 г) целина
1 с.л. (20 г) доматено пюре
1 с.л. (10 г) брашно
1 ч.л. (5 г) червен пипер
1 ч.ч. (200 мл) вино
1-2 бр. дафинов лист
5-6 зърна черен пипер
сол
магданоз

Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови. Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft