Свинско в керамична тенджера
5 бр. свински пържоли
5 бр. пилешки бутчета
5-6 бр. червени чушки пълнени с боб
15 бр. сарми с кисело зеле с кайма и ориз
1 кг тънка наденица
1 кг кисело зеле
1/4 ч.ч. олио
1 ч.л. червен пипер
2 бр. дафинов лист
1/4 ч.л. черен пипер
Необходимо е голяма керамична тенджера с капак. Първо нареждаме нарязаното зеле да покрие дъното разбъркваме с олиото, червен пипер, 1 дафинов лист и малко черен пипер. Отгоре нареждаме пържолите, покриваме със сармите, нареждаме пипера, пилешките бутчета, останалото зеле с дафиновия лист и завършваме с наденичката като я навиваме и покриваме всичко. Заливаме с чаша вода или зелев сок по преценка. Затваряме с капака и слагаме във фурната на 200С за 2 часа и половина. Могат да се правят много вариации в зависимост от продуктите и месото.