Крехки пържоли
5-6 бр. свински пържоли
2-3 бр. глави лук
2-3 бр. ябълки
2 с.л. кимион
4-5 с.л. чубрица
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 с.л. червен пипер
4 с.л. олио допълнително за намазване
Тавичка се намазва с олио. Пържолите се поръсват от двете страни обилно с подправките. Към подправките може да се добави и подправка за пържоли или изцяло да се замени с такава. Лукът се обелва и нарязва на шайби. С лучените шайби се покриват изцяло пържолите. Ябълките се нарязват на шайби и с тях се покрива лука, така че да не остане непокрита част от пържолите. Добавя се вода около 2-3 см. от дъното на тавата и се добавят 4 с.л. олио. Пече се във фурна на 200 С (отгоре и отдолу) за около час и половина. След като станат готови се премахват лука и ябълките, а пържолите внимателно се остъргват от подправките. Така изчистените пържоли са готови за сервиране, като месото става крехко и подходящо за деца и възрастни.