Вкусни шишчета с телешко и бекон
500 г много тънки филии от телешки шол (свинско филе)
100 г тънки филийки пушени гърди
70 г настърган кашкавал
70 г меката част от хляба
1 китка магданоз
1 скилидка чесън
зелени маслини с пълнеж от чушки
1 чаша сухо бяло вино
олио
бульон
сол
черен пипер
Смесвате меката част на хляба, разбита с миксер с настъргания кашкавал, скилидката чесън и магданоза, нарязани на ситно, щипка сол, малко повече смлян черен пипер, олио. Върху всяка филия месо слагате филийка пушени гърди и от приготвената плънка. Навивате филията месо на рулце. Нанизвате рулцето на шишче и добавяте една маслина. По желание можете да нанижете повече рулца на шишчето, редувайки ги с маслини. Пържите шишчетата от всички страни в тиган с 3 супени лъжици олио. Напръсквате с бяло вино и го оставяте да се изпари. Продължавате пърженето, докато месото стане готово, ако е необходимо напръсквате шишчетата с бульон, който всеки път оставяте да се изпари. Тези шишчета сервирате като предястие за мезе на аперитива или като основно ястие. Като гарнитура може да поднесете пържени картофи или приготвени на фурна.