Суфле с кашкавал
150 г кашкавал
галета
8 яйца
60 гр масло
брашно
сол
Настъргваме 150 г кашкавал. Намазваме с мазнина 4 форми за суфле и ги посипваме с галета. Отделяме жълтъците от 8 яйца. Кипваме 200 мл вода с щипка сол и 60 г краве масло. Добавяме 70 г брашно и добре разбъркваме. Сваляме тенджерката от огъня. Добавяме в тестото 1 жълтък. Оставяме масата малко да изстине. Разбиваме белтъците много добре на пяна с 1 щипка сол. Смесваме охладеното тесто с останалите жълтъци. Добавяме малко от разбитите белтъци и 75 г настърган кашкавал. Смесваме с останалите белтъци. Напълваме формичките с тестото. Посипваме отгоре 75 г кашкавал. Правим в тестото на 2 см от краищата нарези, за да може кората да се разпука. Печем суфлето 40 мин при температура 180 г без да отваряме вратата на фурната.