Гювече с кренвирши и чушки
Продукти:
200 г сирене, 4-5 с.л. доматено пюре, 1-2 глави лук, 4 стерилизирани червени чушки, 2 пушени кренвирша, 4 с.л. олио, 4 яйца.
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки и леко го претриваме със сол и разпределяме по равно в 4 гювечета. Нарязваме сиренето на филийки и го разпределяме в гю-вечетата, лагаме по 1 с.л. олио и доматено пюре, заливаме с 1/2 ч.ч. топла вода, похлупваме гювечетата и ги слагаме да се запекат в умерена фурна. След 30 мин ги изваждаме от фурната, махаме капачетата им и разпределяме равномерно нарязаните на ситно кренвирши и червени чушки. Връщаме гювечетата отново във фурната и ги запичаме още 15 минути. Във всяко повече чукваме по 1 яйце, поръсваме леко със сол и запичаме. Преди да ги поднесем, задушаваме гювечето захлупено още 5 минути.