7 Март 2012
219971
Постни зелеви сарми с гъби
Кисело зеле с ориз на фурна
Домати с ориз
Пататник
Картофено руло с плънка от грах
Грах с картофи
Зелен фасул яхния
Картофник
Печени картофки
Картофи по селски
Домати с ориз
200 г ориз
4-5 бр. домати или консерва от домати
1 глава лук
магданоз
сол
олио
черен пипер
Оризът се измива добре и се накисва с вода за 20 минути. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 4-5 с.л. олио. Прибавя се изцеденият от водата ориз и се запържва, докато оризът стане прозрачен. Сипва се 400 мл гореща вода, посолява се на вкус и се оставя да ври на умерен огън около 10 минути. Добавят се доматите и ситно нарязания магданоз и се оставя да ври още 20 минути, докато оризът поеме течността. По желание може след като се прибавят доматите, ястието да се сложи в тава и да се пече във фурна. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари