7 Март 2012
219971
Постни зелеви сарми с гъби
Кисело зеле с ориз на фурна
Домати с ориз
Пататник
Картофено руло с плънка от грах
Грах с картофи
Зелен фасул яхния
Картофник
Печени картофки
Картофи по селски
Зелен фасул яхния
450 г замразен зелен боб
2 бр. картофи
1 глава лук
1 бр. морков
1 скилидка чесън
2 с.л. суха зеленчукова подправка
3-4 с.л. олио
червен пипер, сол, чубрица
За сгъстяване:
3-4 с.л. брашно, рамито с хладка вода
Загрява се олиото и се задушават леко лука и чесъна, нарязани на ситно, прибавя се малко вода и се разбърква, прибавят се и червения пипер, след това морковите и картофите, нарязани на кубчета, зеления фасул. Покрива се с вода и се оставя да къкри около 30 минути, добавят се зеленчуковата подправка, чубрица и ако е необходимо, след опитване и сол. Ври за солта още 5 минути и се сгъстява с брашнената каша, така ври с постоянно бъркане още една минута. Преди сервиране се поръсва по желание с магданоз.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари