Свински бъбреци рецепти

вход през zajenata.bg
652291

Задушени бъбреци

Почистените от ципите и лойта бъбреци се разрязват по дължина или на половинки и се измиват, заливат се с подкиселена с оцет вода и се кипват за 2-3 минути, след което се промиват и отцеждат.

Така подготвени се поставят в тенджера със зарята мазнина. Поръсват се със сло, черен пипер и се задушават до побеляване. Добавят се нарязани на дребно лук, моркови и целина и задушаването продължава. Добавя се разредено доматено пюре, разбърква се и слд 2-3 минути се залива с малко гореща вода или бульон. тенджерата се похлупва и се оставя да къкри до пълното омекване на бъбреците. Към ястито се добавят нарязани на едро картофи и подправки - чсън, дафинов лист, черен пипер, сол, малко вино и магданоз.
Готовите бъбреци се изваждат и се нарязват на кубчета или ивици, а сосът се пасира. Връщат се в соса за няколко минути. Накра се заливат с размито в студена вода запечено брашно и се варят още 5-10 мин.
Поднасят се с гарнитура от картофи (пържени или пюре), ориз, моркови с масло и др. 

1 2 3 4 5
6
7
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft