Свински бъбреци с лук
Продукти:
- 1 кг свински бъбреци
- 1 глава лук
-оцет, олио
-сол, чер пипер
- дафинов лист
- чесън на прах
- червено вино
- магданоз
Приготвяне:
Бъбреците се накисват в дълбок съд с вода в която се добавя 50 мл оцет и 100 вл червено вино. Виното за предпочитане трябва да е тежко и богато на танини (например Мавруд). Бъбреците се оставят да киснат така от 30 минути до 1 час. След това се измиват и осоляват. Нарязват се на парчета, като внимателно се отделят тлъстините от тях.
Лука се реже на шайби и заедно с бъбреците се задушава на умерен огън. Добавя се черен пипер, чесън на прах и 1-2 дафинови листа. Задушава се до готовност. Поръсва се с нарязан на дребно магданоз. Ястието се сервира топло и добре се съчетава с пресни салати. Подходяща компания са червеното вино, но и бирата.
Приятен апетит!