Зелен боб в йенска тенджера
500 гр. зелен боб , 2 глави лук , 2 връзки пресен чесън /може и 2 глави/ , 2-3 моркова , 1 връзка копър , 4-5 с.л. олио , 2 с.л. с.л. брашно , 1 с.л. червен пипер , сол
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на филийки, морковите на полумесеци, чесънът - на дребно, добавя се сол, олиото и около 100-150 мл. вода. Всичко това се поставя в йенска тенджера и се задушава на микровълни /560W/ за около 5 мин. След това се добавя почистения и нарязан зелен боб и отново се задушава на същата мощност за около 15-20 мин. (докато омекне боба), като се разбърка 1-2 пъти. После се добавя червен пипер, брашно, около 200-300 мл. топла вода и копър и се готви още 5 мин в МВФ на пълна мощност. Накрая /ако фурната има нагревател /може да се запече за около 5мин.