Китайски сарми в йенска тенджера
1 голяма глава прясно зеле , 200 г свинска кайма , 1 ч. ч. дългозърнест ориз , 1/2 стрък праз , 50 г бадемови ядки , 1 пилешки бульон , 3-4 резена джинджифил , 3 с. л. соев сос , 1/4 ч. л. сусамово олио , черен пипер и сол на вкус
Кочанът се отстранява и зелето се сварява за 10 минути в кипнала вода, под капaк. (Поставя се с отвора надолу.) Оризът се залива с 1 ч. ч. топла вода и се задушава на средна мощност на микровълнова фурна под капак, докато поеме водата.Каймата се омесва с наситнените праз и джинджифил, 2 с. л. соев сос, сусамовото олио, солта и черния пипер. Добавят се смлените бадемови ядки и охладеният ориз, омесва се.Зелето се охлажда, листата му се отделят, кочанчетата се отстраняват. Завиват се сарми, нареждат се в йенска тенджера (2 литра) и се заливат с разтворения в 300-400 мл топла вода бульон. Слага се 1 с. л. соев сос, захлупва се с чиния, пече се 30 минути на средна степен в микровълнова печка под капак.