Филе от риба в йенска тенджера и микровълнова
600 г рибно филе , 1 ч. ч. царевично брашно , 1 ч. л. сушен копър , 1 ч. л. мащерка , олио за пържене
за соса:
4 зелени домата , 2-3 стръка пресен лук , 2 скилидки чесън , 4-5 стръка магданоз, 2 с. л. зехтин , 1 ч. л. смлян кориандър , 2 щипки смлян кимион , сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват наситно. Поставят се в йенска тенджера и се поливат със зехтин. Съдът се затваря и се задушават 1 минута в микровълнова фурна .Задушените лук и чесън се ароматизират с кимион и кориандър. Добавят се нарязаните надребно домати, посолява се и се задушава под капак още 5 минути в микровълновата фурна.Рибното филе се нарязва на ивици. В подходящ съд се смесват царевично брашно, мащерка и копър. Ивиците филе се овалват в сместа и се пържат до златисто в предварително загрятото олио.Рибните филета се сервират със соса, който се поръсва с наситнен магданоз.