Най-вкусните турски десерти

вход през zajenata.bg
1069697

Как се прави реване

Реването се намира в кухни на Източното Средиземноморие под различни имена. Смята се, че е един вариант на египетското ястие ma’mounia. Basbousa (на арабски), revani (турски) или rеvani в Южна Гърция и ravani – в северна (на гръцки ραβανί и ρεβανί). Реването е сладка торта, традиционен десерт, направена от грис (най-вече в арабския му вариант) или брашно, напоена със сироп. Популярно допълнение към него са и кокосовите стърготини. Има варианти с кисело мляко, орехи и ябълки. Сиропът може също така, по желание, да съдържа вода от оранжево цвете или розова вода.

* 10 бр. яйца
* 150 г захар
* 1 ч.ч. брашно

За сиропа:

* 2 ч.ч. захар
* 3 и 1/2 ч.ч. вода
* 2 бр. ванилия
* 1/2 ч.л. канела
* 2 бр. карамфилчета

Белтъците се разбиват със захарта на сняг. След това внимателно се прибавят разбитите до бяло жълтъци. Към тази смес с бавно разбъркване се прибавя брашното. Пече се в тавичка с диаметър 26 см. на 180 С около 25 минути до леко покафеняване. Изважда се от фурната и се оставя да изстине. Сварява се сироп и изстиналото реване се полива с горещ сироп. Похлупва се, за да поеме сиропа. Поднася се със сметана.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft