Картофени хапки
1 кг картофи
100 г сирене
2 глави лук
черен пипер, сол
по 2 стръка магданоз и копър
За пастата:
2 бр. яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. захар
щипка сол
100 мл бира
Картофите се сваряват. Обелват се и се намачкват на пюре. Към тях се добавят сиренето, настърганите глави лук, подправя се със солта, пипера и зелените подправки. Всичко се омесва добре. От готовата смес се оформят малки топчета, които се нареждат в подходящ съд. Оставят се за 30-40 минути в хладилник. След това се приготвя пастата за паниране, като се разбиват двете яйца, добавят се брашното, подправките и най-накрая се добавя бирата. Трябва да се получи гъста хомогенна смес. Ако се окаже, че брашното е малко, добавя се още малко до желаната консистенция. Вече стегналите картофени топчета се потапят в сместа и се изпържват в много силно сгорещена мазнина.