Картофки с мащерка
500 г картофи
200 г галета
1 с.л. червен пипер
1 с.л. майорана
1 с.л. брашно от чесън
1 с.л. целина
1 с.л. копър
сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. мащерка
125г масло
готварска сметана (по желание)
Картофите се сваряват. Обелват се и след като изстинат малко се нарязват на кубчета. В подходящ съд се смесват галетата, червеният пипер, майораната, брашното от чесънът, целината, копърът, сол, черният пипер и мащерката. Разбърква се добре. Всяко картофено кубче се овалва внимателно в сместа от подправки. Слагат се в чиния. Маслото се загрява и след като се е сгорещило се изпържват картофките. Разбъркват се внимателно. След като хванат златиста коричка са готови и вече може да се вадят от маслото. По желание могат да се полеят с малко готварска сметана.