Пилешки крилца с марината в йенска тенджера
пилешки крилца - 1 тарелка, може и бутчета, соев сос - на вкус, олио - 3 супени лъжици, лимонов сок - на вкус, черен пипер - смлян 1/2 чаена лъжичка, чесън - на прах 1/2 пакетче, червен пипер - сладък 1 чаена лъжичка, дижонска горчица - 1 чаена лъжичка, мед - 1, 1/2 чаени лъжички, чубрица - 2 - 3 щипки
Измиваме хубаво месцето и го подсушаваме с мека домакинска кърпа. Слагаме го в йенска тенджера за готвене и заливаме с марината от гореспоменатите продукти.
Разбъркваме добре и оставяме похлупени в хладилника за не по малко от 2-3 часа, колкото повече престоят така толкова е по добре.
Изваждаме от хладилника и тенджерата слагаме в студена фурна. Включвме на 250 градуса и печем до готовност или иначе казано около 45 минути.
Така приготвеното ястие е пикантно и приятно за консумация. Като се прибере тенджерата в хладилника с остатъка от това което е останало то се желира и се получава един много приятен продукт за бърза консумация.