10 Януари 2012
410732
Пилешки хапки с кашкавал
Пилешко с бял ориз
Пилешка яхния с картофи
Пиле с ориз по испански
Бирено пиле
Пилешки бутчета със сметана и гъби
Пиле с картофи на фурна
Запеканка с пилешко месо
Пиле фрикасе
Пилешка кавърма
Пилешко с бял ориз
пиле или бутчета - около 800 г
2-3 глави лук
4-5 с.л. олио
1 ч.ч. ориз
сол
1 ч.л. смес от сухи подправки - мащерка, риган, майоран (вместо сол и подправки може кубче пилешки бульон или черен пипер)
3 ч.ч. пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Месото се сварява . Ситно нарязаният лук се задушава в сгорещеното олио. Прибавя се оризът, след няколко минути пилешкия бульон, подправките, порциите пилешко месо и ако е необходимо сол. След като заври ястието, огънят се намалява. Ври, докато оризът напълно поеме бульона. Поднася се със салата според сезона. Подправките може да се заменят с черен пипер.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари