Зеле на фурна
Зеле с пушено месо
Зеле с боб на фурна
Зеле със свински пържоли на фурна
Зеле в гювеч
Постно прясно зеле
Зеле с ориз
Печено зеле с бутчета
Зеле с домати
Постно прясно зеле
Постно прясно зеле
рецепта класика в сезона на зелето – лесно, бързо, икономично и толкова вкусно
1 зелка, около 1 1/2 кг
2 с.л. олио
2 домата
1 ч.л. червен пипер
черен пипер на вкус
сол, около 1/2 ч.л.
4 – 5 стръка магданоз
2 -3 стръка магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
* Зелето се нарязва на ивици. Претрива се със солта и олиото и се слага в тенджера;
* Когато зелето поомекне се долива 50 гр вода и се оставя да ври до готовност на тих огън;
* Тогава се добавят доматите, нарязани на ситно или настъргани на ренде и се овкусява с черен и червен пипер;
* Ври така около 10-15 мин и се маха от огъня;
* Поднася се поръсено с нарязан на ситно копър и магданоз.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари