Какво да сготвим за празника днес

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Празнично ястие с месо и зеленчуци
111714

Празнично ястие с месо и зеленчуци

около 1 кг месо - агнешко, телешко, пилешко или свинско
1 връзка пресен лук (или 3 глави стар)
1 бр. морков
1 глава целина (или стрък)
1-2 стръка пресен чесън (или 5 скилидки стар)
500 г домати (или 400 г от консерва)
няколко листа лобода или други зелениши
4-5 с.л. олио
1 дафинов лист
3-4 зърна бахар
сол, черен пипер
галета
1 връзка магданоз

Месото се нарязва на порции и се посолява. Всички зеленчуци се нарязват на дребно или по желание. Зеленчуковата смес се поставя в тава (гювеч), прибавят се дафиновия лист, бахара и малко топла вода (по желание може и малко вино). Отгоре се нареждат порциите месо, поръсва се с черния пипер, галетата и олиото. Захлупва се с капак (фолио) и се пече в средно силна фурна. При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз.

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft