Пържоли по ловджийски
3 бр. вратни пържоли
50 г шунка
3 бр. кисели краставички,
1 шепа стерилизирани гъби
1 глава лук
1 ч.ч. червено вино
2 с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
Лукът се запържва. Киселите краставички се нарязват на ивички и се прибавят към омекналия лук. Гъбите се нарязват на парчета и се слагат при лука и краставичките. Шунката се нарязва на ивички и всички продукти се запържват още няколко минути на силен огън. Налива се червено вино. След като се изпари, се поставят брашното и червеният пипер. Разрежда се с малко вода, за да не загори пиперът. Подправя се със сол, чубрица и доматено пюре и ври, докато се сгъсти леко. Пържолите се начукват, осоляват се и се поливат с малко олио. Изпичат се на скара, слагат се при зеленчуците и се задушават няколко минути.